HÄMEENLINNA WEATHER

PÄÄKIRJOITUS

 

Puolustusvoimain Komentajat mailat

 

Kesäkuussa avasimme kyselyn "mistä golfvarusteet?" ja vastauksia tuli kaikkinensa 287 kappaletta ja vastausten jakaumaan pääset alla olevasta linkistä & vastaukset herättävät ajatuksia...

 

Mukavana muistona tuli mieleen, että aikoinaan hankin Puolustusvoimain Komentajalle järjestöjen läksiäislahjan eläkepäiville - täydellinen Gallaway -mailasetti ja mailojen varret vielä etukäteen ja salaa pidennettiin pitkälle upseerille sopivaksi. Salaa tarkoittaa sitä, että Komentajan kotikentän bägivarastoon "murtauduttiin" ja mitattiin mailat, jotta setti olisi heti käyttövalmis ja swingiin sovelias. Ja kaikkien osallisten lahjan antajien helpotukseksi Komentajan ilme oli hyvinkin mairea hänen mittaillessaan kultaisin tekstein koristeluja mailoja.

 

Lue kyselyn tulokset >>

 

Tiilaaksoterveisin,

 

Pekka Lyly

Suomen Tiilaakso

pekka@lyly.fi

Tiilaakson Golfopetus & valmennus

Ari Koski, Pro

J-P Peltomäki, Pro

Juha Hakulinen, Head Pro
Tapio Sillanpää, Pro

Hannu Kuussaari, Pro

Olli Tapola, Pro

Mikael Ketonen, Pro

GolfNews

  

Hitaasti mutta varmasti - kuin Hämeessä mennäänkin

 

Tiilaakson 18r -kentät avautuvat hitaasti, mutta varmasti. Näinhän Hämeessä on tapana, mutta nyt tosin sää laittoi kapuloita rattaisiin. Kuitenkin nyt, kesän kynnyksellä, "pitkät väylät" avautuvat.

 

Aulanko Golf Eversti ja Tawast Golf avaavat kauden (18r) perjantaina 3.5.2024 klo 10 eli golfkauden juhlaa luvassa. Linna Golf odottelee vain varmistaakseen, että kesän greenit ovat sitten taas "maan parhaita" ja Tiilaakson "ysit" ovat jo olleet avoinna jokusen viikon.

 

Aikaisesta keväästä pitkälle syksyyn

 

Tiilaakson golfkentille on ominaista, että jokainen kenttä on aina niin hyvässä kunnossa kuin mahdollista ja, että pelaamaan iloisesti mahtuu myös vieraspaikkakuntalaiset – Onhan golf mitä suuremmissa määrin matkailutuote ja vieläpä perhekeskeinen tuote.

 

On myös niin, että huippukenttien hivenen enemmän maksavat greenfeet ovat vain yksi ääripää. Tiilaaksosta löytyy myös edullisia "pay & play" -kenttiä, jotka ovat myös haasteellisia, mutta eivät luonnollisesti omaa samaa "greenien tasoa", kuin Linna Golf. Kuitenkin pelituntuman saa mitä suuremmassa määrin ja mikä tärkeintä, kokemattomampikin voi rauhallisin mielin astua "avaamaan".

 

Hattula Golf on erinomainen startti

 

Hattula Golf 9r on yksi parhaimmista kentistä aloittaa golfharrastus. Olen kentän kiertänyt varmasti "muutaman sata kertaa" ja aina poikkeuksetta se antoi haastetta - peliseurueesta riippumatta. Eli aina löytyy mahdollisuus petrata tai sitten tehdä varmoja ratkaisuja. HaG on myös siitä mainio paikka, että 9r on lyhyt eli helposti voi pitää pelinopeuden mukavan rytmikkäänä - tietenkin edessä olevia huomioiden.

 

Myös HaG:n kentän merkittävä väylien korkeusero on mainio haaste niin aloittelijalle, kuin myös Prolle, sillä sellaista korkeuseroa ei muilta Tiilaakson kentiltä löydy. Siinä, niin noustessa tai avausta laskuun lyödessä, on mielestäni "suuren äärellä" eli täytyy miettiä - Lähteäkö voimalla ylittämään itsensä vai perusvarmoin ottein tekemään varmuudella tulosta. Ja pakko todeta, että itse aina nousuun tai laskuun on ollut teemana "nappulat kaakkoon", sillä se satunnainen onnistuminen tuo todella suuren tunteen - Siis satunnainen.

 

Tiilaakson uuteen kauteen,

 

Pekka Lyly
Suomen Tiilaakso

 

 

 

Tiilaakso.fi -palvelun tarjoaa WebArt.Fi

 

 

 

    

Aulanko Golf tarjoaa päivittäin vaihtuvan lounaskattauksen lähiruoka -teemalla

Linna Golf tarjoaa laadukkaita A´la Carte kattauksia lähiruoka -teemalla

HaG tarjoaa Grilliruokaa ja pizzaa 

Tawast Golf tarjoaa päivittäin vaihtuvan lounaskattauksen lähiruoka -teemalla

Tiillaakson Golfkilpailut

AGK Hugo 18r 

40 €

HaG kilpailut

HaG 18 r 

49 €

TaWG kilpailut

Tiilaakson Greenfeet

AGK Hugo 18r 

40 €

HaG 9 r 

HaG 18 r 

49 €

TaWG 9 r 

Palveluksessasi

Tekemistä & Shoppailua perheelle

rentouttavat hotellit

Nauti jälkipelistä...
Hotellit kartalla >>

Info

31.000 metriä väylää

Suomen Tiilaakso on ehdottomasti Hämeenlinnassa, josta kertoo kauden lukemat tiivistettynä ja vauhti vain kiihtyy. Ja kentät 10 minuutin ajomatkan etäisyydellä toisistaan.

6

Golfkenttää

130.000

Golfkierrosta

85

Golfkilpailua

12.500

Pelaajaa