HÄMEENLINNA WEATHER

Suomen Tiilaakson golfkausi 2024


Suomen Tiilaakson eli Hämeenlinnan golfkausi 2024 on virallista avauslyöntia vailla ja Tiilaakso.fi -palvelu aktivoituu sen myötä. Luvassa on jälleen upeita golfkokemuksia ja suuria tunteita, kuten golfharrasteeseen kuuluukin.

 

Tiilaakso.Fi kehittyy ja nyt sivustolle on tuotu uusia palstoja ja tutuksi tulleita on laajennettu. Voidaan ajatella, että Tiilaakso.Fi -pavelun kausi 2024 on "oheistoiminnan vuosi" eli jatkossa tuomme esiin paljon enemmän harrastetta niille vieraille, jotka eivät pelaa golfia - Usein golfarin matkassahan on koko perhe, mutta aina koko perhe ei pelaa.

 

Tervetuloa Tiilaaksoon,

 

Pekka Lyly

pekka@lyly.fi

 

PS. Jos sinulla on kehitysideoita, ota yhteyttä mielihyvin!

GolfNews

  

Ukkosella ei saa pelata – Jätä kärry ja suojaan!

 

Usein ukkonen ilmoittaa tulostaan etäisellä kumulla, mikä ei juurikaan tunnu helteisessä auringonpaisteessa vaaralliselta, mutta asia on usein juuri päinvastoin. Ukkosrintama vyöryy päälle varsin nopeasti ja salamanvälähdyksistä laskettu etäisyys voi harhauttaa, sillä ukkonen todellakin voi lyödä ”kuin salama kirkkaalta taivaalta” eli salama voi lyödä pitkiäkin matkoja vaakatasossa.

 

Ehdottomasti parasta on lopettaa pelaaminen heti, kun ukkosrintaman tulosta on enteitä ja silloin vielä voi suojaan klubille kävellä kuivana ja kärryn kera. Tilanne on aivan toinen, mikäli ukkosrintaman reuna on jo päällä, sataa vettä ja pauketta riittää. Silloin ei enää vedetä kärryä tai käytetä sateenvarjoa – vain kastutaan ja hakeudutaan suojaa pikaisesti.

 

Ja muistetaan, että pelaajalla itsellään on velvollisuus huolehtia omasta turvallisuudestaan, olipa kyseessä sunnuntaipeli tai golfkilpailu eli tarkka harkinta ja ennakoiminen on paikallaan.

 

Toiminta ukkosen aikana

 

 1. Ukkosen lähestyessä hakeudu suojaan pois aukealta ja korkealta välittömästi

 2. Mikäli ukkonen on vielä etäällä, eikä vielä sada, hakeudu välineet mukana suojaan klubille

 3. Mikäli sataa ja salamoi, hakeudu matalaan maaston kohtaan;

  1. Jätä bägi ja varusteet, myös sateenvarjo etäälle

  2. Mene kyykkyyn jalat yhdessä – ainoa tapa suojautua

  3. Pysy pois korkeiden puiden läheisyydestä ja pyri pitämään näihin enemmän etäisyyttä kuin puissa on korkeutta

  4. Vältä vesirajaa

 4. Varoita myös muita, jos he eivät reagoi vaaraan

 5. Ole suojassa riittävä pitkään

 

Kuinka kaukana ukkonen on?

 

Helpoin tapa määrittää ukkosen etäisyys on laskea välähdyksestä sekunteja jyrähdykseen ja jakaa summa kolmella – Näin saadaan arvio kilometrimäärästä salamaniskuun. Esimerkiksi salaman välähdyksestä aloitettu sekuntien määrä jyrähdykseen on 15, jaetaan tämä kolmella eli lopputulemana etäisyys on noin 5 kilometriä.

 

On kuitenkin hyvä toistaa etäisyyden arviointi useamman kerran, koska ukkosrintama voi olla hyvin laaja ja salamaniskemät voivat siis olla hyvinkin kaukana toisistaan. Muistisääntönä voidaan myös todeta, että mikäli ukkosen jyrähdys kuulostaa hyvin voimakkaalta ”rätinältä” kumun sijaan, on ukkonen hyvin lähellä tai jo päällä.

 

Kilpailutilanteessa kilpailun johdon velvollisuus on ukkosen aiheuttaman vaaran lähestyessä hyvissä ajoin keskeyttää kilpailu ja ohjeistaa pelaajia selkeästi hakeutumaan suojaan turvallisesti, kuin myös siitä, miten kilpailua jatketaan tai ei jatketa. Yleissääntönä voidaan todeta, että ukkosen aikana kenttä on suljettu, eikä siellä saa pelata.

 

- Pekka Lyly -

  

Tiillaakson Golfkilpailut

AGK Hugo 18r 

40 €

HaG kilpailut

HaG 18 r 

49 €

TaWG kilpailut

Tiilaakson Greenfeet

AGK Hugo 18r 

40 €

HaG 9 r 

35 €

HaG 18 r 

49 €

TaWG 9 r 

35 €

Tarvikkeet Tofi.fi

Golfin pariin edullisesti

 

Golf on varsin edullinen harrastus, kunhan perushankinnat on tehty, sillä välineet kestävät vuosia. Golfin pariin voi ja jopa kannattaa vihkiytyä mailojen perussetillä ja miksei, hankkimalla alkuun käytetyt välineet. "Muutamalla sataselle" pääsee hyvin alkuun.

 

Palveluksessasi

Tekemistä & Shoppailua perheelle

rentouttavat hotellit

Nauti jälkipelistä...
Hotellit kartalla >>

Info

31.000 metriä väylää

Suomen Tiilaakso on ehdottomasti Hämeenlinnassa, josta kertoo kauden lukemat tiivistettynä ja vauhti vain kiihtyy. Ja kentät 10 minuutin ajomatkan etäisyydellä toisistaan.

6

Golfkenttää

130.000

Golfkierrosta

85

Golfkilpailua

12.500

Pelaajaa